WD-40

WD-40: door velen beschouwd als de Nr.1 probleemoplosser.  Het Multifunctioneel Product is één van ’s werelds meest direct herkenbare merken. Het wordt gebruikt door professionele bedrijven en in huishoudens over de hele wereld.

WD-40 is meer dan 60 jaar geleden uitgevonden door drie medewerkers van de Rocket Chemical Company. Vanuit een klein lab in San Diego, Californië, waren ze op zoek naar het maken van een lijn van antiroest oplosmiddelen en ontvetters voor gebruik in de luchtvaartindustrie.

Waar staat WD-40 voor?
Toonaangevend in het team was chemicus Norm Larsen, hij was op zoek naar een vocht verdrijvende oplossing voor de NASA die de Atlas space rocket zou beschermen tegen roest en corrosie. Larsen en zijn team hebben het 40 keer geprobeerd om de wereldberoemde formule goed te krijgen. Dit is dus hoe het product WD-40 aan zijn naam komt, Water Displacement – 40th attempt.

Na een tijdje bleek dat werknemers het product mee naar huis namen, waar ze nog veel meer toepassingen ontdekten. Dit leidde vervolgens tot Larsen die experimenteerde om het WD-40 Multi-Use product in spuitbussen te stoppen. Dit lukte en de allereerste spuitbus werd in 1958 in winkels verkocht.

Binnen twee jaar had het bedrijf zich verdubbeld in omvang, en in 1969 werd de Rocket Chemical Company hernoemd naar hun enige product, WD-40.

In de loop der jaren hebben duizenden gebruikers geschreven naar WD-40, om hun unieke toepassingen voor het product te delen. Een van de meest interessante verhalen, was het verhaal van de buschauffeurs in Azië. Zij hadden WD-40  gebruikt voor het verwijderen van een python die zichzelf onder de bus had vast gekropen. Nog een andere bijzondere toepassing was dat van een politieagent die het product gebruikte om een naakte inbreker, die zich had opgesloten in een airconditioning rooster, los te maken.
De formule is een goed bewaard geheim, maar het product blijft vandaag hetzelfde als toen het destijds werd uitgevonden. Elke dag weer ontdekken mensen steeds nieuwe toepassingen voor de beroemde blauwe en gele bus. Lees hier alle 2000 toepassingen.

|

Ontvang onze aanbiedingen, acties en blogs

Niks meer missen?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.