Textar

Textar is al 100 jaar een synoniem voor hoogwaardige wrijvingsproducten. Opgericht in 1913 als verkoopbedrijf, staat het merk van de TMD Friction Group voor hoge kwaliteit, optimale veiligheid en het hoogste remcomfort wereldwijd.

De geschiedenis heeft uitgewezen dat Textar-remblokken en -bekledingen niet alleen de weg hebben veroverd, maar ook succesvol zijn geweest in de autosport. In de legendarische Mercedes Silver Arrow hielpen ze de Argentijnse coureur Juan Manuel Fangio overwinningen te behalen in de jaren vijftig, waaronder Grand Prix-overwinningen op de Nürburgring, in Italië en in Buenos Aires. Een bedankbrief van Mercedes vertelt over de succesvolle samenwerking.

In de high-performance sector zijn de Textar-pads van TMD Friction de eerste keuze voor voertuigen die zijn uitgerust met koolstofkeramische remschijven. En terecht, want deze pads zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de schijffabrikant om de perfecte match te vinden voor deze wrijvingspartner.

Tegenwoordig biedt Textar het grootste assortiment producten en diensten voor personenauto’s die momenteel op de markt worden gebouwd. In de sector bedrijfsvoertuigen verlaat 70% van de voertuigen met trommelremmen en 50% van die met schijfremmen de assemblagelijn uitgerust met Textar frictieproducten.

De trend in voertuigtechniek en de ontwikkeling van Textar-wrijvingsproducten is momenteel gericht op het verhogen van zowel rijcomfort als milieuvriendelijkheid. Producten die minder remstof en een laag geluidsniveau veroorzaken, die lichter zijn en daardoor het verbruik verminderen, zijn voor Textar geen toekomstdromen. Ze zijn al succesvol op de markt voor reserveonderdelen via de TEXTAR EPAD, en in de sector bedrijfsvoertuigen via de TEXTAR LIGHT-WEIGHT BACKING PLATES.

 

Ontvang onze aanbiedingen, acties en blogs

Niks meer missen?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.