Mekra

EEN FAMILIE-ONDERNEMING WORDT EEN GLOBALE SPELER
De Lang Group begon zijn bescheiden begin in een kleine werkplaats in een achterafstraatje in het Beierse stadje Fürth. Tegenwoordig is dit innovatieve familiebedrijf de wereldwijd toonaangevende fabrikant van vision-systemen voor de bedrijfswagenindustrie geworden. Met een personeelsbestand van meer dan 2930 werknemers heeft het 14 locaties in 9 landen.

ONTWIKKELING DOOR INNOVATIE

Om hun positie als marktleider te behouden, is een van hun doelen om door innovatie te blijven groeien. Door ervaring, knowhow en creativiteit te combineren, ontwikkelen ze nieuwe producten om de klanten te helpen hun huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan. Mekra streeft naar technologische doorbraken en willen actief deelnemen aan het bepalen van trends in de sector, van initiële concepten tot volledige commerciële productie. Mekra heeft het tot hun missie gemaakt om actief deel te nemen aan het vormgeven van de toekomst van indirecte zichtsystemen voor bedrijfsvoertuigen door elektronische spiegelvervangingssystemen in de portfolio op te nemen.

Naast het continu optimaliseren van hun spiegels en spiegelsystemen die steeds grotere gezichtsvelden bestrijken, ontwikkelen ze ook cameramonitor systemen in hun eigen in-house laboratoria. De veelgebruikte spiegelvervangingssystemen maken indruk met hun functionaliteit en robuustheid en dragen aanzienlijk bij aan de veiligheid en efficiëntie op het werk.

Als leverancier van innovatieve oplossingen zijn ze zelfs nog een stap verder gegaan en hebben ze gezichtsveldmonitoring in het bedrijfswagensegment naar een nieuw niveau getild. Ze hebben het spiegelvervangingssysteem Vision 4.0, ook ontwikkeld in hun elektronica-afdeling, is de eerste die alle autospiegels vervangt door HDR-camera’s en monitoren. De bijbehorende gezichtsvelden worden gecombineerd en weergegeven op een monitor in de bestuurderscabine. Hierdoor kan de bestuurder de omliggende gebieden en potentieel gevaarlijke omstandigheden nog sneller en beter beoordelen. Het nieuwe systeem helpt de bestuurder bij het besturen van het voertuig, waardoor de veiligheid verder wordt vergroot.

 

Ontvang onze aanbiedingen, acties en blogs

Niks meer missen?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.