Historie

Al ruim 160 jaar onderweg …

De geschiedenis van Bulthuis Truck- & Traileronderdelen gaat ruim 160 jaar terug. In 1860 begon Freerk Bulthuis een Kuiper- en Wagenmakerij in het Groningse Noordwolde. De laatste 30 jaar heeft Bulthuis de handelsactiviteiten verder uitgebouwd en zich geconcentreerd op de verkoop van truck- en traileronderdelen aan transportondernemingen, truckdealers en garagebedrijven.

Jubilea personeel

Afbeeldingen van vroeger

Altijd dichtbij met 8 vestigingen 

Temot lid


1860 – Noordwolde

Freerk Bulthuis begint een Kuiper- en Wagenmakerij in het Groningse Noordwolde.

1999 – Alkmaar

Naast haar thuisbasis in Noordwolde (Gr.) opent Bulthuis een extra vestiging in Alkmaar om van daaruit de Provincies Noord- en Zuid-Holland beter te kunnen bedienen en bevoorraden.

2001 – Naar Groningen

In Noordwolde groeit het bedrijf uit haar jasje. Besloten wordt tot de aankoop van een nieuw terrein op Industrieterrein Eemspoort in Groningen. Daar wordt een nieuw pand gebouwd met een oppervlakte van 2.000 m2.

2004 – naar 3200 m2

Bulthuis groeit tegen de verdrukking in. Vandaar dat op Eemspoort een aangrenzend perceel wordt aangekocht. Daarmee wordt de bedrijfsoppervlakte vergroot tot maar liefst 3.200 m2.

2006 – Ridderkerk

Bulthuis neemt een bedrijf in Ridderkerk over. Van hieruit wordt niet alleen de regio bediend, deze vestiging beschikt ook over een geschikte werkplaats voor de revisie van o.a. remschoenen, aandrijfassen, en v-stangen.

2008 – Utrecht

Een nieuwe vestiging in De Meern (Utr.) wordt geopend – een uitbreiding van ruim 1.000 m2. Van daaruit worden de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant bediend.

2011 – Holten

In juni wordt ETTC Parts in Holten overgenomen. Daarmee krijgt Bulthuis vaste voet aan grond in Oost-Nederland.

2011 – Ravenstein

In september wordt TGH van de Oever in Ravenstein overgenomen en uitgebreid tot 1.300 m2. Daarmee is de landelijke dekking afgerond. Vanuit Ravenstein wordt ook de export naar Zuid- en Oost-Europese bestemmingen opgezet.

2013 – Bulthuis wint Groninger ondernemersprijs

De jury koos voor Bulthuis omdat het een onderneming is die inspeelt op nieuwe ontwikkelingen, zich inleeft in de klanten en met beide benen op de Groningse bodem staat.

2016 – naar 8500 m2

Vanwege de aanhoudende groei verhuist het distributiecentrum Bulthuis Groningen van 3200 m2 naar een nabijgelegen pand met 8500 m2.

2018 – Tilburg

Bulthuis neemt Bouwmeester in Tilburg over om de nationale dekking te verfijnen en de zuidelijk markt te versterken.

2018 – Heerenveen

Bulthuis opent een nieuwe vestiging in Heerenveen. Vanuit Heerenveen kunnen we niet alleen de klanten in de provincie Friesland sneller en beter bedienen maar ook de klanten in de regio Zwolle en Noordoostpolder.
Video afspelen

2018 –Bulthuis Transport Event

Ontmoetingen voor iedereen uit de transportbranche! 

Kom je bij ons werken?

Wij hebben een aantal leuke vacatures. Heb je geen vacature gezien wat bij je past? Stuur ons een open sollicitatie en wij kijken graag met je mee. » Solliciteren bij Bulthuis

Ontvang onze aanbiedingen, acties en blogs

Niks meer missen?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.