Bulthuis en de boerenkool traditie

Sinterklaas, de Elfstedentocht, de Kerstman en beschuit met muisjes – stuk voor stuk geliefde tradities. Bij Bulthuis hebben we een geheel eigen traditie die al generaties lang bekend is: de Boerenkool traditie! Echter staat er nu iets opwindends te gebeuren met de Crompouce-revolutie die dit jaar heerst in het land! 

Ieder jaar op de dag vóór Sinterklaas krijgt de laatst aangenomen medewerker een bijzondere opdracht mee. Hij of zij moet een stronk boerenkool van het Groningse land halen en deze in het geheim bij de directie op het bureau leggen. Als deze missie slaagt, trakteert de directie de volgende dag alle medewerkers op tompouces.

Volgens de traditie eet de directeur ’s avonds thuis dan ‘Stamppot Mous’ – de Groningse benaming voor stamppot boerenkool. Grappig detail: bij de opa van de huidige directeur Ronald Bulthuis was de traditie zelfs dat er een pakje sigaretten bij werd gegeven.

Tot nu toe is het de nieuwste Bulthuis medewerker elk jaar gelukt, maar het ging niet altijd zonder slag of stoot. Zo vloog er in 2018 bij de afdeling administratie eens een bos boerenkool voor het raam langs. Wat bleek: het hele bureau zat vol bladluis waardoor het één verdieping hoger door Ronald per direct uit het raam werd gegooid.

Hoewel de nieuwkomer soms wat overtuigingskracht nodig heeft om deel te nemen aan deze vernieuwende traditie, is één ding zeker: niemand wil die verrukkelijke tompouce bij de koffie missen.

We zien de laatste tijd de gekste variaties voorbij komen, en laat deze traktatie nou nét integraal onderdeel zijn van een van onze oudste tradities!

Ook dit jaar was het aan de laatst aangenomen werknemer om voorafgaand aan pakjesavond een stronk boerenkool op het kantoor van de directie te krijgen.
Voorvertoning van afbeelding

 

 

Andere berichten

DAFje weg

Een onvergetelijk Bulthuis Personeelsuitje met DAFjeWeg! Zaterdag 15 juni was het weer feest bij Bulthuis. Het hele team kwam samen

Lees verder

Ontvang onze aanbiedingen, acties en blogs

Niks meer missen?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.