Alcoa® Wheels

Bulthuis is premium distributeur van Alcoa® Wheels binnen de Benelux

Howmet Wheels Systems vervaardigt gesmede aluminium wielen voor vrachtwagens, opleggers en bussen. Alcoa® Wheels worden vervaardigd uit een blok hoogwaardig en corrosiebestendig aluminium. Met een 8000 ton pers wordt het blok gesmeed tot een wiel. Na het smeden ondergaan de wielen een warmtebehandeling om zo een extra mechanische versteviging aan het aluminium te geven.

De voordelen van Alcoa® Wheels:

 • tot 42% gewichtsbesparing per wiel
 • groter laadvermogen
 • beter rijcomfort
 • 5 x sterker dan staal
 • 5 jaar garantie, kilometeronafhankelijk
 • ongeëvenaarde sterkte door smeding
 • lager brandstofverbruik
 • minder bandenslijtage
 • minder onderhoudskosten
 • Dura-Bright®: onderhoudsgemak
 • Dura-Flange®: slijtageverminderend
 • LvL ONE®: glanzend en gladder dan de Brushed uitvoering
 • 100% recyclebaar
 • gereduceerde CO2 uitstoot
 • “cradle to cradle” gecertificeerd
 • Mooiere uitstraling van uw voertuig
 • Gemaakt in tijdloos design
 • 3 afwerkingen beschikbaar

Alcoa® Wheels – drie soorten finish

Dura-Bright® EVO

Alcoa® Wheels zijn verkrijgbaar met de gepatenteerde Dura-Bright® EVO oppervlaktebehandeling, waardoor wielen jarenlang hun spiegelglans behouden zonder te polijsten. Ze zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk dankzij de verregaande bescherming die het gespecialiseerde aluminium oppervlak biedt. Dura-Bright® EVO wielen zijn bestand tegen schoonmaakproducten met pH-waarden van 2 tot 12.

Dura-Bright® is geen coating, maar een oppervlaktebehandeling die in het aluminium dringt en onderdeel wordt van het wiel. De oppervlaktebehandeling schilfert niet, komt niet los, vertoont geen barsten en corrosie zoals vaak het geval is bij conventionele coatings. De Dura-Bright® behandeling is beschikbaar op vrijwel alle wielmaten van Alcoa® Wheels.

LvL ONE®

Door zijn geavanceerde procestechnologie krijgt LvL ONE® zijn schitterende afwerking. LvL ONE® heeft een gladder en glanzender oppervlak dan Brushed wielen, maar vereist de gebruikelijke procedure op het gebied van onderhoud. Voor een glanzend oppervlak is het wel nodig om te polijsten. Niet te min ziet het wiel er fantastisch uit en biedt het dezelfde voordelen als de andere Alcoa® Wheels uitvoeringen.

Brushed

De Brushed uitvoering van Alcoa® Wheels vereist basis onderhoud. Brushed wielen worden veel gebruikt in grote vloten waar opleggers vaak worden gewisseld. Brushed wielen roesten niet en hoeven niet opnieuw gespoten te worden.

Premium distributeur

Bulthuis is Premium distributeur van Alcoa® Wheels.

Voordelen per markt

Groenere steden met Dura-Bright® EVO wielen
Duurzaamheid, dat is waar het vandaag allemaal om draait. Alcoa Wheels springt mee op de bus en wil iedere klant zo veilig en milieubewust mogelijke aluminium wielproducten aanbieden. Alcoa® Wheels leveren een flinke gewichtsbesparing op, zodat een extra passagier of extra bagage mee kan. Onze wielen zetten uw imago bovendien kracht bij en vragen nauwelijks onderhoud dankzij onze Dura-Bright® behandeling. Ze zijn kostefficiënt en gaan langer mee.

In sommige Europese landen bedraagt het gebruik van aluminium wielen meer dan 80 %. Het tankersegment is één van de meest “gewichtsgevoelige” segmenten. De “ROI” (return on investment) wordt in minder dan 1 jaar bereikt. Dankzij ons smeedproces zijn Alcoa® Wheels bestand tegen hoge belastingen, wat in dit segment waar veiligheid omwille van de aard van het transport (gevaarlijke goederen) zéér belangrijk is, een bijkomende troef betekent.

Het transport van los gestorte stoffen zoals granen, in een truck op Alcoa® Wheels betekent een extra laadcapaciteit van 250 tot 300 kg. Hierdoor vermindert het aantal ritten waardoor het rendement aanzienlijk verhoogt. Een garantie van 5 jaar op alle Alcoa® Wheels zonder kilometerbeperking. Een levensduur van 15 jaar is gebruikelijk.

Als een vrachtwagen gemiddeld 4 tot 5 keer per dag dezelfde trip maakt, betekent dit op het einde van de dag 1,5 ton extra materiaal vervoerd, waardoor de investering op minder dan 2 jaar afgeschreven is! In dit segment tellen zowel de continu zware belastbaarheid als de gewichtsbesparing. Dit hebben we onder meer te danken aan ons smeedproces.

Door de strenge gewichtsbeperkingen opgelegd door de overheid kan een gewichtsbesparing van 300 kg op wielen resulteren in het transport van een extra pallet. Meer controles, zwaardere boetes en een strengere handhaving van wet- en regelgeving :aluminium wielen maken het verschil!

Zowel uiterlijk als gewicht spelen in dit segment een belangrijke rol. Fruit, groente, vlees, … elke extra pallet betekent meer winst.

Flexibiliteit betekent ook voorbereid zijn op gewichtsgevoelige transporten waarbij elke liter of kilo telt. Vooral bij het vervoer van tankcontainers bieden Alcoa Wheels dezelfde voordelen als in het tanker segment.

Voor zwaar transport (hout e.d.) worden Alcoa® Wheels gebruikt in de meest extreme omstandigheden. Sterkte is hier de doorslaggevende factor !

Hoe reinig je Dura-Bright® Alcoa® Wheels?

Met de Dura Bright reinigingskit worden wielen van Alcoa op voertuigen met schijfremmen eenvoudig en snel gereinigd. Het is het ultieme product voor glanzende wielen. De Dura Bright shampoo helpt om de vorming van aangekoekt schijfremstof en kopersluier te voorkomen. 

Video afspelen

Bereken uw brandstofbesparing

Gebruik de calculator (Engelstalig) om te zien hoeveel brandstof aluminium wielen besparen ten opzicht van stalen wielen. 

» Start de berekening 

Fleet Service Center

Fleet Service Center Het Alcoa® Wheels Fleet Service Center is een initiatief van Alcoa® Wheels Products Europe voor vlootbeheerders en -eigenaars. Het centrum biedt een rechtstreekse service en staat hen bij met technische ondersteuning en diensten na verkoop. Het centrum kan voor het volgende worden gecontacteerd:
 • Technische ondersteuning en diensten na verkoop
 • Onderhoud en reiniging van Alcoa® Wheels
 • Informatie over Alcoa® Wheels gerelateerde producten en accessoires
Wielen welke moeten worden onderzocht of die uit gebruik genomen zijn, kunnen in het Wielregistratieformulier ingevoerd worden en naar het Fleet Service Center worden gestuurd. Download hier de Alcoa technische informatie.

Contactgegevens

Nederland: 0800 022 4761 / België: 0800 96478 (Gratis nummers)

Ontvang onze aanbiedingen, acties en blogs

Niks meer missen?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.